Strategiatyö palvelumme

Autamme strategisen tahtotilan kartoituksissa.

Sanoitamme tahtotilan ja strategian, autamme tuotantotyössä sekä toimimme strategiatyön fasilitaattoreina.

DEI strategioiden lisäksi olemme PK-yritysten strategiakumppani ja tahtotilasanoittaja

VUCA strategia-työpajat

Vedämme VUCA strategiatyöpajoja ja valmennuksia.

Erinomaista palautetta saanut VUCA strategia-työpaja vauhdittaa hyvään alkuun strategiatyön. Valmennus ja työpaja voidaan toteuttaa myös yhteistyössä usean yrityksen kesken. Arvo rakentuu yhdessä oivaltamisesta ja vertaisoppimisesta.

Strategiatyön konsultointi ja fasilitointi

Strategiatyön fasilitointi ryhdistää strategiatyötä. Fasilitoimme yritysten strategiapalavereita, haastamme ja sanoitamme tahtotilaa sekä stilisoimme materiaalia helposti jatkotyöstettävään muotoon.

Olemme fasilitoineet start-up yritysten hallitusten strategiatyötä sekä PK-yritysten johtoryhmien strategian uudistustyötä.

Strategisen tahtotilan kartoitukset

Strateginen tahtotilakartoitus tehdään suorituskyvyn lisäämiseksi, strategiatyön tai muutosprosessien pohjaksi. Se toimii myös erinomaisesti yrityskulttuuri-indikaattorina.

Nopea ja yksinkertainen kartoitus antaa lisää tietoa ja pohjan esimerkiksi yrityskohtaiselle VUCA strategiatyöpajalle.

Strategiset tahtotilakartoitukset

Strateginen tahtotilakartoitus tehdään suorituskyvyn lisäämiseksi, strategiatyön ja/tai muutosprosessien pohjaksi. Se toimii myös erinomaisesti yrityskulttuuri-indikaattorina.

Jos ei tiedetä, minne ollaan menossa, niin kaikki tiet johtavat umpikujaan. Kun tiedetään minne mennään, on ymmärrettävä mistä lähdetään liikkeelle - muuten reittiä on mahdoton määrittää.

Kaikkien yrityksen muutosprosessien onnistumisen edellytys on yhtenäinen käsitys siitä missä ollaan nyt. Yleinen perusolettamus johtoryhmän sisällä olevasta yhtenäisestä strategisesta tahtotila -käsityksestä saattaa luoda virheellisen turvallisuudentunteen.

Strategisen aikomuksen nykytilakartoitus voidaan tehdä myös osana Johtoryhmän ®Monimuotoisuus GC -kartoitusta. Kartoitus kertoo, kuinka korkea on exploratiivisuuden (kyky luoda uutta) ja exploitatiivisuuden (olemassa olevan ylläpitäminen) sekä ambidextrisyyden (kyky olla yhtäaikaa sekä exploratiivinen, että exploitatiivinen) -tasot.

Nopea ja yksinkertainen kartoitus antaa lisää tietoa ja pohjan VUCA strategiatyömallille ja -työpajalle.

Jokaisella yrityksellä on strategia, vaikka sitä ei olisi mihinkään kirjoitettu. Yrityksen toimintatavat ja vakiintuneet käytännöt ilmentävät kunkin yrityksen strategista tahtotilaa.

Suuri osa johtoryhmistä hyötyy yhteisestä nykytilan ymmärryksestä eli sen selvittämisestä, että kokeeko yrityksen johto olevansa enemmän uuden keksijä kuin olemassa olevan kehittäjä. Ymmärrys omasta johtoryhmästä verrattuna muihin antaa usein työrauhan oman ryhmän kanssa oppimiselle.

Strategiatyön konsultointi ja fasilitointi

Strategiakonsultointi kuuluu kaikille ja se voi tarkoittaa yhtä hyvin johtoryhmän strategiatyöpalaverien fasilitointia kuin koko strategiaprosessin suunnitteluakin. Joillekin paras strateginen yhteistyömalli voi olla myös yksittäinen strategiaprosessin tuotantoalue, jonka tekemiseen tarvitaan lisäresursseja, näkemystä tai kompetenssiä.

Ota yhteyttä niin määritellään miten voimme olla tukemassa, sanoittamassa, fasilitoimassa, stilisoimassa tai haastamassa teidän strategiatyötänne.

Tarve monisolmuisuutta selkeyttäville strategioille ja VUCA-maailman ymmärtämiselle kasvaa.

(VUCA=Volatility, Uncertainty, Complexity ja Ambiguity)

VUCA Strategiatyöpajat ja valmennus

VUCA-strategiatyömalli perustuu nykytilan ymmärrykseen, tahtotilaan sekä niiden asioiden määrittämiseen mitä ei olla. Strateginen työskentelytila on rajattu, mutta laaja.

Moninapaisuudesta monisolmuisuuteen siirtynyt yhteiskunta ei hyödy enää perinteisistä analyyseihin perustuvista strategiatyömalleista.

Paras strategia ei ole aina liiketoiminnan kannalta järkevin.

Etsimme aina ennen kaikkea oikeita strategisia kysymyksiä, emme oikeita vastauksia. Oikeat vastaukset vääriin kysymyksiin eivät tuota yritykselle lisäarvoa.

Johtoryhmän rooli yksityiskohtaisten strategioiden tekijänä sekä toimeenpanijana muuttuu – koko organisaation merkityksellisyys kasvaa strategiaprosessin avoimena lähteenä ja päätöksentekijänä määritellyssä strategisessa tilassa. 

Mitä asioita et halua muuttaa ja miksi?

“The essence of strategy is choosing what not to do.” Michael Porter

“A ship is safe in harbor, but that’s not what ships are for.”– William G.T. Shedd